Schedule

New this year at the R8 Meeting! Considering the feedback received during the last Region 8 Meetings, we have created for our participants different program options. These are based on the level of the leadership experience in an elected chapter leader role and based on the number of PMI events they have attended. Therefore we are recommending our attendees to make their session selection considering the following color codes. 

Color codes:

Red (experienced level): chapter leader with 4+ years in an elected chapter leader role and who had attended 3+ PMI events (R8 Meetings or LIMs)

Orange (medium level): chapter leader with 3-4 years in an elected chapter leader role and who had attended 2-3 PMI events (R8 Meetings or LIMs)

Green (entry level): chapter leader with <2 years in an elected chapter leader role and who had attended 0-1 PMI events (R8 Meetings or LIMs)

This doesn’t mean that an experienced level volunteer cannot attend a session dedicated to the participants with entry level of experience, however, if limited seats, the participants that fall under the Green category will have priority.

Please note that a full program will be available soon. The below is only an indication of the beginning and the ending of each conference day.

Friday, November, 8th

14.00 - 17.30

ECC Meeting
by invitation only

Room Location

Adolphe Max

Speaker
17.00 - 20.00

Region 8 Meeting registration

Room Location

Mathilde

Speaker
19.00 - 19.30

Welcome Drinks

Room Location

Gallery & Foyer

Speaker
19.00 - 21.00
Welcome dinner and networking
Room Location

Theater

Speaker
21.00 - 23.00

Wine degustation (optional)

Room Location
Section A: Esterel 
Speaker

Saturday November, 9th

08.00 - 09.00

Region 8 Meeting registration

Room Location

Mathilde

Speaker
09.00 - 09.20

Welcome and orientation

Room Location

Theater

Speaker
09.20 - 10.20

Keynote Speaker

Room Location
Theater
Speaker
10.20 - 10.50
Networking Coffee
Room Location
Gallery & Foyer
Speaker
10.50 - 11.50
PMI Updates
Room Location
Theater
Speaker
11.50 - 11.55
Room change
Room Location

TBD

Speaker
11.55 - 12.30 (35 min)
Case Study Of Successful Mentoring Program To Engage Members and Volunteers(Mentoring)
Room Location
Adolphe Max
Speaker
11.55 - 12.30 (35 min)
How we attracted many more people to PMI Belgium with practical PM training(Membership)
Room Location
Theatre
11.55 - 12.30 (35 min)
Optimizing the volunteer recruitment process (VRMS)(Tools & Resources)
Room Location
Versailles
Speaker
11.55 - 12.30 (35 min)
Organizing Branch’s events in low industrial development areas (with SME) – The Experience of PMI Central Italy Chapter(Events)
Room Location
Esterel
12.30 - 13.30

Networking Lunch

Room Location

Charleston

Speaker
13.30 - 15.00 (90 min)

Breakout 1: Board of Innovation Workshop (experienced level)

Room Location
Adolphe Max
13.30 - 15.00 (90 min)

Breakout 2: Panel discussion (intermediate level) Membership

Till Death Do Us Part… how to build life-long loyalty in Chapter Members? Do you really know your members? Let’s talk about smart data! The Chapter value proposition...

Room Location
Esterel
Speaker
13.30 - 15.00 (90 min)

Breakout 3: Panel discussion 3 (entry level) Event Management

The Art of Delivering a Successful Project Management Event - Conference

Room Location
Theatre
Speaker
15.00 - 15.30

Networking coffee

Room Location
Gallery & Foyer
Speaker
15.30 - 16.45 (75 min)

Topic 1: 2x35 min presentations (experienced level) Events

LightUp 360 - success story of European inter-chapters collaboration Successful one-day event in new sector – a case study

Room Location
Adolphe Max
Speaker

Faez Tuma, PMI Austria Chapter

15.30 - 16.45 (75 min)

Topic 2: 2x35 min presentations (intermediate level)

Relax & retreat How to Go From Strategy to Action - The Annual Plan as a game changer

Room Location
Esterel
15.30 - 16.45 (75 min)

Topic 3: 2x35min presentations (entry level)

Congress Management 2.0 - the Passion for Projects Congress PMO From French Speaker Tour to European Speaker Tour: cooperation is a key word

Room Location
Theatre
Speaker
16.45 - 17.05
Wrap up + Instruction for the evening+ group photo
Room Location

Theater

18.00 - 19.00

City Tour
(Optional)

Room Location
Hosted by the PMI Belgium Chapter
20.30 - 23.30

Dinner

Room Location

Chez Leon Beenhouwersstraat 18, 1000 Brussel.

Hosted by the PMI Belgium Chapter

Sunday November, 10th

08.00 - 09.00

Laughing Yoga

Room Location
Theatre
Speaker
09.00 - 10.00 (60 min)
Artificial Intelligence& Disruption (TBC)
Room Location
Adolphe Max
Speaker
09.00 - 10.00 (60 min)
Agile Adoption and the Benefits of Agile Transformation
Room Location
Theatre
10.00 - 10.20

Networking Coffee

Room Location

Gallery & Foyer

Speaker
10.20 - 11.15 (55 min)

Sub Regional Breakout NW

Room Location
Theatre
Speaker
10.20 - 11.15 (55 min)

Sub Regional Breakout SW

Room Location
Theatre
10.20 - 11.15 (55 min)

Sub Regional Breakout CE

Room Location

Adolphe Max

Speaker
10.20 - 11.15 (55 min)

Sub Regional Breakout EE

Room Location

Versailles

Speaker
11.15 - 11.20 (55 min)
Room change
Room Location

TBD

Speaker
11.20 - 12.00 (40 min)
Creating synergy between different areas of volunteers using World Cafe Method(Volunteering)
Room Location
Adolphe Max
Speaker
11.20 - 12.00 (40 min)
PMI-NIC and its branches: a successful blooming story(Branches)
Room Location

Versailles

11.20 - 12.00 (40 min)
A New Workshop For PMI Members: Creating High Performing Teams through Gamification(Events)
Room Location

Theatre

Speaker
11.20 - 12.00 (40 min)

Academic outreach: tools & resources to engage universities and emerging professionals (Academic)

Room Location

Esterel

12.00 - 12.30
Wrap up & Handover to the next hosting chapter of the 2020 R8Meeting
Room Location

Theatre

 

Speaker
12.30 - 14.00
Networking Lunch (possibility to take away)
Room Location

Charleston (Lower Floor)